Despre noi
Cele mai populare mituri despre alăptare: adevărat sau fals?
Când este vorba despre sănătatea bebeluşului, orice mămică încerca să facă cea mai bună alegere pentru a-şi creşte copilul. Primul pas spre sudarea relaţiei dintre mama şi bebeluş este alăptarea. Este foarte benefic pentru amândoi că pruncul să fie hrănit cu lapte matern, pentru bună să dezvoltare fizică şi psihică.
Cu toate că numeroase studii atestă rolul deosebit al alăptării, există încă multe prejudecăţi care creează semne de îngrijorare pentru proaspetele mămici. 
 
În cazul multor întrebări şi nelămuriri, utilizarea unei pompe de san este cel mai eficient răspuns pentru mame.   

Iată care sunt cele mai populare mituri despre alăptare:
 
Alăptatul natural provoacă dureri?
 
Adevărat. Toate mămicile se pot lovi de dureri cauzate de alăptatul natural, mameloanele sensibile sau iritate fiind o problema des întâlnită.

► Există mame care nu produc suficient lapte?
 
Fals. Din punct de vedere medical este practic imposibil că o mama să nu aibă capacitatea de a produce resursă de lapte de care bebeluşul ei are nevoie pentru hrană zilnică. 
Mămică trebuie să respecte cererea copilului, anume să permită bebeluşului să ia cantitatea de lapte matern de care acesta are nevoie. 
Încă din maternitate, doctorii şi consilierii în alăptare le sfătuiesc pe mămici să folosească pompe de sâni pentru stimularea lactaţiei. 
 
► Acordă şanului o pauză de la alăptat poate ajută la asigurarea unei cantităţi mai mare de lapte 
 
Fals. Cu cât alăptezi mai mult, cu atât cumulezi o cantitate mai mare de lapte pentru bebeluşul tău. O pauză în programul tău de alăptat poate scdea cantitatea. 
 
Pentru pentru a crea stocuri de lapte matern şi pentru a economisi timp, poţi apela la o pompă de san. 
Un ajutor esenţial pentru mamele care se află în această situaţie este pompă electrică dublă Spectra S2, ce le ajută să extragă cât mai mult lapte, într-un timp cât mai scurt şifără dureri. 
 
► Copilul trebuie să golească ambii sâni la fiecare alăptare 
 
Adevărat. Este recomandat că pruncul să se hrănească de la primul san înainte că mama să i-l ofere pe al doilea. Laptele de la finalul mesei are un aport bogat în grăsimi, ce poatefi obţinut numai treptat, pe măsură ce copilul goleşte pieptul, pe rând. 
 
Dacă bebeluşul este mutat înainte că sânul să devină gol, atunci el va consumă doar cantitatea iniţială de lapte, nu şi cea finală, aportul de calorii fiind astfel redus. 
 
► Mama trebuie să consume lapte alimentar pentru a produce la rândul ei lapte matern de calitate 
 
Fals. Este des întâlnită ideea că o proaspătă mămică trebuie să consume mai mult lapte alimentar pentru a satisface cererea crescut de calciu pentru alăptarea copilului ei. 
 
Cu toate acestea, o dietă sănătoasă bogată în legume, fructe, cereale şi proteine este tot ceea ce o mama trebuie să consume pentru a furniza cantitatea necesară de vitamine şi calciu necesare bebeluşului sau. Prin urmare, consumarea lactatelor în exces în această perioada nu este recomandată. 
 
 
Miturile despre alăptare pot crea mari temeri în rândul proaspetelor mămici. Pentru a depăşi această frică, informarea este cea mai bună măsură pe care o poate lua o mama care a născut recent. Pompele de san îi pot oferi suportul necesar pentru a păşi cu dreptul în cea mai semnificativă relaţie din viaţă ei, acea cu bebeluşul său.
 

Copyright © 2012. Toate drepturile rezervate
Preluarea materialelor grafice şi a informaţiei de pe acest site se permite doar cu menţionarea sursei.
Site realizat de DQ Team