Despre noi
20-26 martie -Săptămâna Mondială de Conştientizare a Consumului de Sare
Săptămâna Mondială de Conştientizare a Consumului de Sare (20-26 martie) se află la a 10-a ediţie şi are scopul de a atrage atenţia asupra riscului unui consum ridicat de sare asupra sănătăţii.
Un nivel crescut de sare în alimentaţie poate cauza creşterea presiunii arteriale, factor de risc pentru apariţia bolilor
cardiovasculare si a accidentului vascular cerebral.
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor susţine beneficiile aduse de limitarea consumului de sare, în special prevenirea hipertensiunii şi reducerea presiunii sângeluiб în plus, menţionează faptul că trebuie să acordăm o atenţie deosebită surselor de sare adăugată din alimentele procesate.

Consumul zilnic de sare la nivel mondial este estimat a fi de 12 g/zi, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) recomandă un consum de 5 g/zi, adică 2.000 mg sodiu. Astfel, consumul ridicat de sare expune consumatorii la diferite riscuri legate de sănătate. Scopul urmărit de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii este reducerea cu 30% a consumului de sare până în 2025.



Copyright © 2012. Toate drepturile rezervate
Preluarea materialelor grafice şi a informaţiei de pe acest site se permite doar cu menţionarea sursei.
Site realizat de DQ Team